Duurzaam ondernemen

       Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen , wat is dat nu eigenlijk?

Duurzaam is de aarde en mens helpen waar je kan, wij doen dit bijvoorbeeld al bij de basis door te werken met een utz chocolade van callebaut.

Utz is een keurmerk voor o.a. chocolade waar de boeren rekening houden met het milieu en mens.

Verder doen wij in onze bedrijfsvoering zoveel we kunnen om plastic te weren, wij doen dit bijvoorbeeld bij onze verzend verpakkingen.

Hoe zul je denken? Wij werken samen met 2 fietsenmakers (www.huismanleiden.nl) en ( www.trappers.cc) die voor ons hun airplastic bewaren, al hun fietsen worden immers geleverd met veel airplastic, na een hygienische controle hergebruiken wij dit weer om onze verzendverpakkingen mee op te vullen, simpel maar doeltreffend!

Op onze to go producten (koffie/thee/hotchoco) gebruiken we geen plastic roerstaafje meer maar houten, op ons terras zijn ook geen plastic rietjes meer te zien, deze hebben we vervangen door rietjes van plastic sucks

In de winkel werden voorheen veel plastic zakjes gebruikt voor de losse verkoop van bonbons, hier hebben we een ongebleekt papieren variant voor in de plaats gedaan.

Sinds Maart 2020 hebben wij onze dak bedekt met zonnepanelen (https://solar-leiden.nl/) zo produceren wij onze eigen stroom en kunnen we dus eigenlijk wel zeggen dat onze heerlijke producten nu ook nog een duurzaam vervaardigd worden.

De verlichting in onze winkel is sinds 2010 al vervangen door leds, dit heeft een prachtige lichtopbrengst met minimaal stroomverbruik.

We zullen continue kijken wat we nog verder kunnen doen met betrekking tot recycling of bezuiniging op stroom, maar tot zover het duurzaam ondernemen in mijn bedrijf, en daar ben ik best trots op!

 

Met vriendelijke groet

 

Edwin Janssen